تعویض وایر شمع ماشین

برای تعویض وایر شمع ماشین باید به عوامل مختلفی از جمله نوع موتور خودرو و سوخت مصرفی، نوع شمع مورد استفاده و شرایط رانندگی توجه کنید. وایر شمع هر ۲۰ هزار تا ۳۰ هزار کیلومتر، یعنی هر ۲ تا ۳ سال یکبار باید تعویض شود. شما باید به محض مشاهده کوچک‌ترین علائم خرابی از جمله افزایش مصرف سوخت، بد استارت خوردن ماشین و ریپ زدن و لرزش موتور برای تعویض اقدام کنید.

در زمان نصب باید به محل دقیق وایر شمع دقت داشته باشید و تمام مراحل تعویض را به درستی پشت سر بگذارید. این قطعه مهم نقش به سزایی در انتقال جریان الکتریکی از سیستم اشتعال به شمع‌ها دارد و با گذشت زمان خراب می‌شود. در ادامه مطلب شما را با انواع وایر شمع و نحوه تعویض آن‌ها آشنا می‌کنیم.

انواع وایر شمع ماشین

قبل از تعویض وایر شمع خودرو بهتر است ابتدا با انواع آن آشنا شوید، تا بتوانید این قطعه را به بهترین شکل نصب کنید. وایر شمع از نظر ساختار به ۴ دسته مجزا تقسیم می‌شود که در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنیم:

  • وایر شمع‌های سیمی
  • وایر شمع‌های ابریشمی
  • وایر شمع‌های بوبین‌دار
  • وایر شمع‌های ترکیبی

وایر شمع های سیمی

این وایر شمع از آلیاژ مس ساخته شده و روی آن با یک عایق پوشش دهی شده است. این مدل در سیستم جرقه زنی خودروهای کاربراتوری استفاده می‌شود. انعطاف پذیری پایین و مقاومت کم و عدم پارازیت باعث شده تا این مدل امروزه کم‌تر مورد استفاده قرار بگیرد. اگر این قطعات به صورت اورجینال خریداری شوند بهترین کیفیت و کارایی را دارند. اگر قصد خرید واکس لاستیک ماشین را دارید می‌توانید در دسته‌بندی‌های سایت به راحتی آن را پیدا کنید.

وایر شمع های ابریشمی

وایر شمع های ابریشمی در زمان تعویض وایر شمع ماشین به وفور استفاده می‌شوند. این قطعات ساختاری منحصر به فرد دارند و جزو بهترین‌ها هستند. مقاومت بالا و انعطاف پذیری خوب باعث شده تا این مدل بیشتر مورد استفاده قرار بگیرد. خاصیت پارازیت گیری از ویژگی‌های خوب این وایر شمع است.

در مدل‌های ابریشمی هیچ سیمی به کار نرفته و انتقال ولتاژ بالا از طریق رشته نخ‌ها صورت می‌گیرد. این قطعات با کیفیت را باید از مراکز معتبر خریداری کنید. مشتریانی که تمایل به خرید واکس داشبورد ماشین دارند می‌توانند محصولات متنوع سایت را به راحتی مشاهده و مقایسه کنند.

وایر شمع‌های بوبین ‌دار

وایر شمع بوبین‌دار جزو مدل‌های جدید و کاربردی است که با نام کلاس F در بازار شناخته می‌شود. اگر قصد تعویض وایر شمع ماشین را دارید این مدل پیشرفته می‌تواند بهترین گزینه برای نصب باشد. رسانای استفاده شده در این وایر از جنس نیکل یا کروم است و ساختار اصلی آن را لایه‌ای از جنس بوبین یا فریت تشکیل می‌دهد. این وایر جدید جنسی مقاوم دارد که آن را از سایر مدل‌ها متمایز می‌کند.

وایر شمع های ترکیبی

این وایر شمع از ترکیب دو مدل سیمی و ابریشمی تشکیل شده و از نظر ساختار و کارایی از این دو مدل بهتر است. این مدل در خودروهای کاربراتوری و انژکتوری استفاده می‌شود. انعطاف پذیری این وایر شمع‌ها از مدل‌های ابریشمی کمتر است، به همین دلیل فقط در شرایط خاص استفاده می‌شوند. اگر به دنبال این لوازم مصرفی با کیفیت هستید باید قبل از خرید شامپو ماشین با کارشناسان سایت هافنر مشاوره‌های لازم را انجام دهید، تا خریدی ایده آل داشته باشید.

انواع وایر شمع ماشین

علائم خرابی وایر شمع

برای اطلاع از زمان تعویض وایر شمع ماشین باید به علائم خرابی آن توجه کنید. زمانی که این قطعه دچار افت کیفیت می‌شود علائمی از خود نشان می‌دهند که در اینجا به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • کاهش عملکرد موتور
  • بالا رفتن مصرف سوخت
  • سر وصدای زیاد موتور
  • شکلک‌های نامنظم در موتور
  • بد استارت خوردن خودرو خصوصا در سرما
  • پایین آمدن توان و قدرت موتور
  • عدم کشش مناسب در سربالایی‌ها
  • خروج دود بیشتر از اگزوز و احتراق ناقص
  • خراب شدن اگزوز و کاتالیست
  • سه کار کردن موتور
  • بالا رفتن دمای کارکرد موتور
  • ریپ زدن ماشین و لرزش موتور
  • کپ کردن خودرو هنگام حرکت اولیه
  • شتاب‌گیری ضعیف و دور نگرفتن موتور
  • ذوب شدن سر شمع‌ها
  • جرم گرفتن سر پیستون‌ها

علائم خرابی وایر شمع خودرو

مراحل تعویض وایر شمع خودرو

تعویض وایر شمع ماشین کاری تخصصی است و باید طبق مراحل زیر و با دقت بالا انجام شود:

باز کردن کاپوت

در مرحله اول باید کاپوت را بالا بزنید.دستگیره‌ای که درب کاپوت را باز می‌کند در پایین سمت چپ داشبورد قرار دارد. بعد از باز کردن میله نگهدارنده را در محل خود قرار دهید تا کاپوت بسته نشود.

پیدا کردن وایر شمع

وایر شمع در بالای پوسته موتور قرار گرفته و پیدا کردن آن راحت است. یک سر وایر به کویل و سر دیگر آن به شمع‌های داخل موتور متصل شده ، که برای جدا کردن دو سر باید دقت کنید.

توجه ویژه به طول و محل قرارگیری وایر شمع

برای تعویض وایر شمع ماشین باید به طول و محل قرارگیری آن توجه کنید. زمانی که وایرهای جدید را جایگزین می‌کنید باید بدانید هر کدام در کجا قرار دارند. اگر وایرها به درستی در جای خود قرار نگیرند، موتور روشن نمی‌شود و در صورت روشن شدن هم عملکرد خوبی ندارد.

بیرون آوردن وایر شمع

در مرحله چهارم باید با دقت وایر شمع‌ها را از جایگاه خود خارج کنید. استفاده از آچار شمع کمک می‌کند وایرها سریع‌تر خارج شوند، بدون اینکه آسیبی به سایر قطعات وارد شود.

جایگزینی وایر شمع های جدید

وایر شمع‌های جدید باید به ترتیب در محل وایرهای قبلی قرار بگیرند. این کار باید با صبر و حوصله و دقت انجام شود. یکی یکی هر کدام را در جای خود نصب کنید. پس از نصب همه وایرها موتور را روشن کنید تا از اتصالات مطمئن شوید.

توجه به عملکرد موتور و بستن کاپوت

در آخرین مرحله از تعویض وایر شمع ماشین باید به عملکرد موتور توجه کنید. خوب کار کردن موتور به معنی کارایی خوب وایر شمع‌های جدید است. در انتها باید ضامن کاپوت را خوابانده و کاپوت را ببندید.

مراحل تعویض وایر شمع

نکات نصب مجدد وایر شمع ماشین

نصب وایر شمع باید به صورت کاملا اصولی انجام شود تا سیستم جرقه زنی خودرو بتواند بازدهی لازم را داشته باشد. برای نصب بهتر است به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • نصب فقط یک وایر شمع در هر بار، برای جلوگیری از سردرگمی در محل قرارگیری
  • تشخیص وایر معیوب قبل از نصب، با اسپری کردن آب روی وایر شمع‌ها
  • توجه به محل وایرهای قبلی و نصب درست وایرهای جدید
  • تعویض وایر شمع ماشین در صورت سرد بودن موتور خودرو
  • نصب وایر شمع به کمک آچار مخصوص

نکات نصب مجدد وایر شمع ماشین

عمر مفید وایر شمع خودرو

عمر مفید وایر شمع در همه خودروها یکسان نیست و بستگی به نوع شمع استفاده شده، نوع موتور خودرو، شرایط رانندگی و نوع سوخت مصرفی دارد. این قطعات برای تعداد کیلومترهای مشخصی ساخته می‌شوند و باید در موعد مقرر تعویض شوند. عمر مفید وایر شمع بین ۱۰ هزار تا ۳۰ هزار کیلومتر است و در این زمان بهترین عملکرد را دارد. اگر در این پروسه شاهد کوچک‌ترین علائم خرابی وایر بودبد باید سریع برای تعویض آن اقدام کنید.

وایرها به مرور زمان فرسوده می‌شوند و تعویض نکردن آن‌ها باعث افزایش مصرف سوخت و کاهش قدرت موتور می‌شود. تعویض وایر شمع ماشین در شرایطی که وایرها در اثر اصطکاک ساییده شده‌اند کاملا ضروری است. ساییدگی مانع از ارسال بار الکتریکی مورد نیاز به شمع‌ها می‌شود و عملکرد موتور را مختل می‌کند. شمع‌های مسی تا ۵۰ هزار کیلومتر دوام دارند و شما می‌توانید در خودروهای مختلف از آن‌ها استفاده کنید.

نحوه نگهداری از وایر شمع

برای افزایش طول عمر وایر شمع، باید به درستی از آن نگهداری و استفاده کنید. این قطعه از اجزای مهم در سیستم برق خودرو است که در صورت خراب شدن فشار زیادی را به موتور وارد می‌کند. اطمینان از کیفیت و وضعیت سالم بودن وایر بهترین راه نگهداری از آن است. با انجام این کارها می‌توانید از تعویض وایر شمع ماشین آن هم زودتر از موعد تعیین شده جلوگیری کنید.

برای جلوگیری از تعویض وایر شمع ماشین آن هم در مدت زمان اندک باید اتصالات وایر‌ها با کویل‌ و شمع‌ها محکم و مناسب باشد. با محکم کردن این اتصالات می‌توانید از نفوذ رطوبت و دزدی برق جلوگیری کنید و باعث افزایش طول عمر وایر شمع شوید. در ادامه به روش‌های موثر نگهداری از وایر شمع اشاره می‌کنیم:

  • جلوگیری از تماس اجسام تیز و برنده با وایر
  • خودداری از دستکاری روکش یا سر وایر
  • جلوگیری از تا کردن، خم کردن و پیچاندن وایر
  • انجام سرویس دوره‌ای برای پیشگیری از خرابی وایر
  • استفاده از وایرهای اصل و اورجینال
  • نصب اصولی و محکم کردن اتصالات

نحوه نگهداری از وایر شمع

سخن پایانی

زمان تعویض وایر شمع ماشین برای همه خودروها یکسان نیست و با توجه به نوع خودرو و وایر مشخص می‌شود. وایرهای فابریک به دلیل کیفیت بالایی که دارند از طول عمر بیشتری برخوردار هستند. عمر مفید این قطعات اغلب ۵۰ هزار کیلومتر است و اگر در این زمان تعویض نشوند آسیب‌های جدی را به موتور وارد می‌کنند. اگر از زمان دقیق تعویض وایر شمع اطلاعی ندارید کارشناسان سایت هافنر می‌توانند به خوبی شما را راهنمایی کنند. برای ارتباط با متخصصین این حوزه می‌توانید کامنت‌های خود را به اشتراک بگذارید.

مقالات دیگر هافنرواش

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x