آشنایی با انواع باتری خودرو و راه های مراقبت از آن

باتری خودرو برای تأمین انرژی مورد نیاز جهت روشن کردن، جرقه زدن استارت و در نهایت سیستم روشنایی ماشین کارایی دارد. انواع باتری خودرو برای انواع متنوع ماشین‌ها طراحی شده و علاوه بر اینکه دارای برندها و مارک‌های مختلفی هستند، ویژگی‌های منحصر به فرد خود را نیز دارند. در صورتی که باتری ماشین به درستی کار کند، روشن شدن و کارکرد خودرو را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در این مقاله با انواع باتری ماشین و نیز روش‌هایی برای افزایش طول عمر آن و … آشنا می‌شوید. همچنین در صورت تمایل می‌توانید از صفحه خرید واکس لاستیک خودرو هافنر نیز دیدن نمایید.

انواع باتری خودرو ایرانی در دو نوع اتمی و اسیدی در بازار عرضه می‌شوند. هرکدام از این‌ها دارای مزایا و معایبی هستند که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره رایگان و همچنین ارتباط با مدیریت جهت ثبت سفارش، کلیک کنید.

 

باتری اتمی

این باتری‌ها از صفحات سری آنتیموان و کلسیم ساخته شده است که به صورت هیبریدی و یا دو آلیاژی هستند. برای این نوع باتری‌ها در صورت نیاز می‌توان از آب اضافه کرد و دارای طول عمر بالایی هستند. نگهداری و مراقبت از باتری های اتمی باید با دقت بیشتر انجام شود و برای مناطق دارای آب و هوای گرم مناسب هستند. در این نوع آب و هوا، طول عمر این باتری‌ها بیشتر می‌شود. از طرفی امکان اندازه‌گیری غلظت آن‌ها با هیدرومتر وجود ندارد. برای ساخت این باتری‌ها از تعدادی صفحه استفاده می‌کنند که ابتدا شارژ می‌شوند و سپس روی هم قرار می‌گیرند. در نهایت به شکل باطری‌های اتمی و یا غیرسیلد درآیند.

از مشخصات دیگر این نوع باتری ماشین می‌توان به سه عدد چراغ کوچک که برای نشان دادن وضعیت باتری مورد استفاده قرار می‌گیرد، اشاره کرد که عبارت است از:

  • رنگ سبز برای نشان دادن باتری‌های سالم و شارژ کامل شده است.
  • رنگ سفید برای نشان دادن عیب در باتری و عدم کار کردن مناسب آن استفاده می‌شود.
  • رنگ قهوه‌ای نیز برای باتری‌هایی که سالم ولی بدون شارژ هستند، استفاده می‌شود.

باتری اسیدی

یکی دیگر از انواع باتری ماشین، باتری‌های اسیدی و یا سیلد هستند که از صفحات سرب و کلسیم تشکیل می‌شوند. این باتری‌ها برای شارژ شدن نیاز به زمان زیادی ندارند و مقاومت بالایی در برابر از دست دادن شارژ از خود نشان می‌دهند. طول عمر این باتری‌ها نسبت به نوع اتمی بالاتر است ولی در صورتی که به صورت کامل شارژ خود را از دست بدهد، خاصیت خود را از دست داده و متریال آن معیوب می‌شود. بنابراین با اینکه نیاز به مراقبت زیادی ندارند، ولی باید در مورد زمان شارژ حساس بوده و مراقب باشید که به صورت کامل شارژ خود را از دست ندهد.

 

عمر باتری ماشین

 

عمر باتری ماشین

عمر باتری ماشین را می‌توان با رعایت مواردی بالا برد و عواملی در این مورد تأثیرگذار هستند. باید هر شش ماه یک بار باتری را کاملاً بررسی کنید و دیاگ بزنید تا در صورت وجود عیب، آن را مشخص کنید. اگر از باتری‌های اسیدی استفاده می‌کنید، در مورد شارژ شدن آن مطمئن باشید. در صورتی که از زمان استفاده از باتری سه سال گذشته باشد، بهتر است قبل از فصل زمستان باتری را امتحان کنید. مواردی مانند کانال باتری، اتصال‌دهنده‌ها و … را بررسی نمایید و ترمینال‌های باتری را با برس سیمی تمیز کنید. لازم به ذکر است در صورت تمایل می‌توانید از صفحه خرید واکس داشبورد ماشین هافنر دیدن نمایید.

محصولات هافنر

علائم خرابی باتری خودرو

علائم زیادی برای دلایل خرابی باتری خودرو وجود دارد که در این قسمت به مهم‌ترین روش‌های تشخیص خرابی باتری خودرو اشاره می‌کنیم:

  • ماشین در هوای سرد دیر روشن می‌شود

استارت زدن و یا نزدن ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد، ولی یکی از دلایل آن را می‌توان ضعیف شدن باتری باشد. بنابراین اگر در هوای سرد ماشین بعد از یک ساعت خاموش بودن، دیرتر روشن شود و یا به صورت عادی و معمول استارت نخورد، به احتمال زیاد باتری دچار مشکل و یا ایرادی شده باشد. در این صورت لازم است که به تعمیرکار مراجعه کنید تا در صورت نیاز باتری تعمیر و یا تعویض شود. البته لازم است به این نکته اشاره کنیم که در فصل گرم نیز باتری با استارت سنگین کار کرده و یا بعد از چند مرتبه استارت زدن روشن نشود که باز هم بهتر است به تعمیرکار مراجعه شود.

  • نرسیدن برق به پشت آمپر

یکی دیگر از دلایل خوابیدن باتری خودرو این است که برق به پشت آمپر نرسد. در این صورت بهتر است به تعمیرکار مراجعه کنید تا علت خرابی مشخص شود؛ زیرا مواردی مانند سولفاته شدن و یا تاریخ انقضا باشد که باید توسط فرد مجرب و ماهر تست و مشخص شود.

 

روش های افزایش طول عمر باتری خودرو

 

روش‌های افزایش طول عمر باطری خودرو

راه‌های مختلفی هستند که برای افزایش طول عمر باطری خودرو می‌توان بکار برد. این روش‌ها عبارت‌اند از:

. تمیز کردن باتری ماشین
. کمتر استارت زدن
. عدم قرار دادن خودرو در هوای بسیار گرم و یا سرد و قرار دادن محافظ گرما برای منبع برق ماشین
. بررسی امنیت باتری
. عدم اضافه کردن اسید یا آب کثیف با باتری

از دیگر روش‌های بالا بردن طول عمر باتری خودرو، می‌توان به قرار دادن باتری در محل سرد در صورت شارژ شدن می‌باشد. بهتر است هر شش ماه باتری را شارژ کرده و اگر میزان باتری به 20 درصد رسید، آن را شارژ کنید.

در هوای سرد بهتر است باتری ماشین را کامل شارژ کرده و موتور آن را گرم نگهدارید. در هوای گرم نیز باید سطح الکترولیت و آب باتری را کاملاً کنترل کنید تا استاندارد باشد و به موتور آسیبی نرسد.

 

انواع باتری خودرو برقی

 

انواع باتری خودرو برقی

باتری خودروهای برقی به انواع زیر تقسیم می‌شوند:

  • باتری‌های لیتیوم یونی

این باتری‌ها یکی از باتری‌های با ظرفیت بالا هستند که دارای طول عمر و مقاومت پایینی هستند. این باتری‌ها دارای ظرفیت و چگالی انرژی مناسبی بوده و در صورتی که مدت زمان زیادی از آن‌ها استفاده نشود، کمتر شارژ از دست می‌دهند.

  • باتری‌های اسیدی

این باتری‌ها امکان ذخیره کردن انرژی پایین را داشته و قیمت آن مناسب‌تر است. برای افزایش توان خروجی آن‌ها می‌توان از چندین باتری دیگر استفاده کرد.

  • باتری نیکل – کادمیم

در ساخت آن از نیکل اکسید و کادمیم استفاده می‌شود، ولی با اینکه قابل شارژ هستند کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

  • باتری نیکل – هیدرید فلز

این باتری‌ها نسبت به باتری‌های لیتیوم یونی قیمت پایینی داشته ولی توانایی ذخیره انرژی در آن پایین است. ابعاد آن بزرگ است و وزن بالایی دارند ولی به دلیل استفاده کمتر از مواد سمی، ایمن‌تر هستند.

  • باتری نیکل آهن

این باتری از صفحات مثبت هیدروکسید نیکل و صفحات منفی آهن تشکیل شده و از یک الکترولیت از جنس هیدروکسید پتاسیم نیز استفاده می‌شود. این باتری‌ها قوی بوده و طول عمر زیادی دارند؛ ولی انرژی آن‌ها پایین‌تر است و برای تولید آن‌ها هزینه بسیاری صرف می‌شود.

انواع باتری ماشین از نظر آمپر

آمپر باتری نشان‌دهنده ذخیره برق باتری بوده و بین 35 تا 220 متغیر است. خروجی برق باتری ترکیبی از ولت و آمپر می‌باشد و انواع ولتاژ باتری خودرو نیز برای خودروهای مختلف وجود دارد. باتری‌های ماشین از نظر آمپر متغیر است و با توجه به میزان مصرف برق و نیز قدرت دینام برای شارژ و فضای موجود بین باتری تغییر می‌کند.

مقالات دیگر هافنرواش

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x